La Table Ronde

Ligging

 

La Table Ronde ligt 15 minuten rijden vanaf de plaats Lamastre. Lamastre ligt in het hart van de vallei van de Doux, een mooie rivier die zich tot aan de Rhône diep heeft ingegraven in de hoogvlakte van de Ardèche. Lamastre is een charmant dorp in een groen decor. In de zomer worden er wekelijks muziekconcerten gegeven die gratis toegankelijk zijn. De Mastrou, de antieke locomotief, die via een spoortje Lamastre met Tournon verbindt geniet bekendheid. De marktdagen (dinsdagochtend en zaterdagochtend) vormen het hoogtepunt (niet missen!).


Twee kilometer van Lamastra ligt het water van  "Retourtour". Een leuke zwemplek aangelegd in de rivier de "Doux".

Iets verder gelegen is een groot meer waar veel watersportactiviteiten kunnen worden beoefend.

Op 20 mimuten rijden kunt u met kinderen en volwassenen gaan forelvissen. Altijd een succes! 

Er is 750 km aan wandelroute's in de directe omgeving en ook zijn er vele tourfiets routes voor de geoefende tourfietser.

Vanaf mei zijn er vele  brocantes/vide-greniers (rommelmarkten). Heerlijk snuffelen tussen de oude spullen.

De Ray-Pic is onbetwist de mooiste waterval van de Ardèche. Te vinden tussen Lachamp-Raphaël en Burzet. U parkeert langs de D215 en loopt dan in een half uur naar dit spetterende natuurfenomeen.

De Mont Gerbier-de-Jonc (oude vulkaan) lijkt vanuit de verte een puntmuts op de hoge plateaus van de Ardèche (bij St-Martial). Eenmaal dichterbij is deze steenpuinhoop van 1551 meter een gewild klimpunt.

De steden Tournon, Valence en eventueel verder rijden naar Lyon zijn prachtige steden om te bezoeken.

Maar lekker met een boek luieren op uw eigen terras of bij het zwembad met een goed glas "ardeche" wijn erbij en genieten van de rust, de stilte en de natuur behoort tot de mogelijkheden.